Nieuws

Update richtlijnen in huis

24/03/2020

We proberen jullie via dit platform een zo goed mogelijk beeld te geven van het leven en de werking in ons huis tijdens deze Corona-tijden. 
Misschien is het daarom ook eens goed om de laatste richtlijnen en uitvoeringen daarvan even op een rijtje te zetten: 
????Onze bewoners dienen niet verplicht op de kamers te verblijven. Onze bewoners kiezen zelf of ze dit willen of niet. We stellen wel vast dat heel wat bewoners dit wenselijk achten, dan is dit natuurlijk ook geen probleem. 
????Wandelen in de gang is toegestaan & wordt zelfs aangemoedigd. 
????Een wandeling in de binnentuin of in ons park met begeleiding wordt evenals toegestaan en aangemoedigd. ????????????????
????Samen eten in de living kan zeker ook nog. Onze tafels werden zo geschikt dat de bewoners ruim genoeg van elkaar zitten. 
????De begeleiders wonen en leven, ergotherapeuten & kinesisten zetten zich maximaal & creatief in om activiteiten te organiseren en het sociaal contact hoog te houden. Ook activiteiten met 3 tot 4 bewoners worden nog steeds georganiseerd in de livings.
????Er wordt maximaal ingezet om bewoners met hun familie te laten communiceren via video- en telefoongesprekken, foto’s, opgenomen videoboodschappen, raambezoeken, brieven en kaartjes. 
 

Update regeling was en post

20/03/2020
page1image256

Update coronavirus zondag 15 maart 2020

15/03/2020

Wij staan nauw in contact met alle instanties die ons advies geven en maatregelen opleggen aangaande onze ouderenpopulatie. Er werd vanochtend dan ook beslist alle groepsactiviteiten voor onze bewoners te annuleren. Wij blijven uiteraard maximaal inzetten op individuele momenten en het volbrengen van contacten tussen de bewoner en zijn/ haar familie. Zo kunnen jullie vele foto's terugvinden op de facebookpagina van ons huis, er wordt getelefoneerd, geskypt en 'lekkere, ouderwetse brieven' geschreven. Er worden wandelingen met de bewoner en begeleider georganiseerd, drankjes naar de afdeling gebracht (aangezien de cafetaria gesloten is), geantwoord en gerustgesteld op de vragen die onze bewoners hebben, enz. 

#allentegencorona #oneteam #samensterk

Contact met jouw familielid

15/03/2020

 

Ieder die wenst kan te allen tijde in de brievenbus (buiten) aan het onthaal een kaartje, brief, tekening, enz. komen posten voor zijn/haar familielid. Deze brievenbus wordt dagelijks leeggemaakt & de post diezelfde dag aan de bewoners gebracht.

Wil je liever een videoboodschap maken? Zender 'één' biedt de mogelijkheid om persoonlijke videoboodschappen online door te geven. Deze boodschappen worden dagelijks rond 17u op 'één uitgezonden. Link: www.een.be/eenvoorallen

#allentegencorona #oneteam #samensterk

Update coronavirus donderdag 12 maart 2020

12/03/2020

Beste familie en bezoekers         

 

In de nota van het Agentschap Zorg en Gezondheid, die we woensdag 12 maart om 22u mochten ontvangen, wordt bevestigd dat er een algemeen bezoekersverbod is met ingang van 12 maart 2020 t.e.m. 19 april 2020.

 

Zoals woensdag al aan u is gecommuniceerd, is dit een maatregel die bijzonder ingrijpend is voor de bewoner en de familie, bezoeker.

 

Volgende praktische regelingen werden vanmorgen vastgelegd:

 

  • Op maandag van 18u-19u
  • Op woensdag van 14u-16u
  • Op vrijdag van 14u-16u

 

kan u langskomen voor het ophalen en brengen van de was, het brengen en ophalen van de post, het brengen van versnaperingen en toiletartikelen, enz..

 

De zijingang ter hoogte van de brasserie zal hiervoor geopend worden. Parkeren is uitzonderlijk mogelijk aan de achterzijde van het gebouw, ter hoogte van de brasserie.

We zullen dan deze goederen zo snel als mogelijk aan uw familie bezorgen.

 

Deze donderdagvoormiddag zijn ook reeds de ergotherapeuten, kinesisten en medewerkers van de animatie aan de slag gegaan om hun activiteiten aan te passen.

Deze donderdagnamiddag hebben zij ruim de tijd genomen om al de bewoners op een rustige en serene manier in te lichten over de nieuwe maatregelen. Verder zullen zij nadenken over activiteiten die het contact met de familie in stand kunnen houden. We denken hierbij aan het organiseren van telefoongesprekken, skype-sessies, foto’s via de computer, enz..

Per uitzondering zullen er ook activiteiten in het weekend georganiseerd worden.

We zullen u zo snel mogelijk hierover verder informeren.

 

We hebben al verschillende mails en telefoons gekregen van familieleden over de definitie van mantelzorger.

Hierbij geven we de definitie uit de nota van het Agentschap Zorg en Gezondheid:

“Toegang tot het woonzorgcentrum is enkel mogelijk door medewerkers, externe medische en paramedische hulpverleners (artsen, kinesitherapeuten, apotheker, pedicure, kapper, …), stagiairs, geregistreerde vrijwilligers en mantelzorgers die instaan voor essentiële zorgtaken.”

 

Indien u graag nog meer gegevens wenst, kan u steeds terecht bij:

 

Bea Valckenaers                             diensthoofd Hof ter Velde           beavalckenaers@olvlourdes.be

Jamila Tahri                                     diensthoofd Hof ter Brugge        jamilatahri@olvlourdes.be

Tamara Opsteyn                              diensthoofd Hof ter Linden         tamaraopsteyn@olvlourdes.be

Sonia Loyens                                  diensthoofd Hof ter Kamme        sonialoyens@olvlourdes.be

Eddy Peeters                                   verpleegkundig zorgadviseur     eddypeeters@olvlourdes.be

Suzanne Vergauwen                       Directeur bewonerszorg             suzannevergauwen@olvlourdes.be

Martine Engelen                              Algemeen Directeur                    martineengelen@olvlourdes.be

 

Telefoonnummer:                          02 759 70 50

 

Nuttige website:                             www.zorg-en-gezondheid.be

ondersteund door